ÜZLETMENET FOLYTONOSSÁG ÉS KATASZTRÓFATERV

Drescher Magyarországi Direct Mailing Kft.

A Drescher Kft. azt a filozófiát követi, mely szerint a Katasztrófatervet az Üzletmenet folytonossági terv részeként kezeli, azaz a katasztrófa egy különleges, üzletmenet folytonosságot megakadályozó tényező.

Az Üzletmenet folytonossági terv (a hivatalos angol terminológia szerint BCPBusiness Continuity Plan) azoknak a tevékenységeknek az összessége, melyek kellően alacsony vállalt kockázat mellett képesek biztosítani a minimálisan elvárt szolgáltatási szinthez szükséges feltételeket és erőforrásokat. Egyszerűen fogalmazva a BCP a rendelkezésre állással foglalkozik.

A Katasztrófaterv (a hivatalos angol terminológia szerint DRPDisaster Recovery Plan) olyan tevékenységsorozat, melyet el kell végezni:

 • a katasztrófahelyzetre történő felkészülés során,

 • a katasztrófa bekövetkeztekor,

 • a katasztrófa után, a megelőző állapotra történő visszaállás során.

Az adatok érzékeny jellege miatt a terv részletei nem nyilvánosak, ezért itt csupán egy koncepciót mutatunk be. A Drescher Kft., Megrendelői részére biztosítja az Üzletmenet folytonossági terv részleteinek megismerhetőségét, amely alapján a Megrendelő eldöntheti, hogy az ajánlott megoldás, ennek biztonsági szintje, részére elfogadható-e, igen, vagy nem.

 

Drescher Kft. telephelyei:

 • Központi telephely (Informatika, gyártás):                 1097 Budapest, Gyáli út 31.

 • Tartalék telephely - gyártás:                                        6085 Fülöpszállás, Kinizsi u. 2.

 • Tartalék informatika (tükrözés):                                  1087 Budapest, Asztalos Sándor utca 13.

Az Informatika nem telephely, csupán egy távoli másolat egy esetleges helyreállításhoz!

(telephely tulajdonosa a Magyar Telekom adatparkja, bérbeadó és üzemeltető: Rackforest Kft.), a benne elhelyezett számítástechnikai eszközök a Drescher Kft. tulajdona, ezekhez való hozzáférés csak a Drecher Kft. alkalmazottjának jelenlétében engedélyezett.

A szerződés szerinti alaptevékenység a központi telephelyen történik, de a napi gyártások során a tartalék telephelyek is részt vehetnek (ha szükséges kapacitáshiány keletkezése okán) a folyamatokban.

Drescher Kft. a BCP/DRP helyein, a központi telephelyen auditált információbiztonsági és minőségbiztosítási rendszerével azonos biztonsági szintet hozott létre és tart fent.

Üzletmenet folytonosság biztosítása

A Drescher Kft. gépparkja mind a direct mailing üzemben, mind a nyomdaüzemben, valamint az informatikán célirányosan kerültek kialakításra, Megrendelőink igényeinek teljes kiszolgálására. A termelő gépek kapacitását úgy alakítottuk ki, hogy a maximális terhelés ne lépje túl a 70-75 %-ot, mert ennél nagyobb terhelésnél már nem biztosított a gépek megelőző és folyamatos karbantartása. A termelés 2 műszakra tervezett, de külön igény esetén harmadik műszakot is ki tudunk szolgálni (egyedi igények/megrendelések alapján).

Egy-egy gép/berendezés meghibásodása, kiesése nem okoz semmilyen kiesést/késést a gyártásban.

A gyártásban többes gyártó sorokkal rendelkezünk, így ezek egymásnak tartalék háttereként állnak rendelkezésre:

 • Leporellós, duplex lézer nyomtató sor (2.db.);

 • Íves lézer nyomtatók (5.db. + 2.db. tartalék), ebből 1.db. a Fülöpszállási telephelyen;

 • InkJet színes nyomtató sor (2.db.), ebből 1.db. a Fülöpszállási telephelyen;

 • Borítékoló sorok (8.db.), ebből 1.db. a Fülöpszállási telephelyen.

A Drescher Kft. az országban elsőként és egyedüliként saját kezébe vette Lézernyomtatók és Inkjet nyomtatók, továbbá a KERN borítékoló rendszereinek szervizelését. A géppark karbantartását saját alkalmazású szakembereink végzik, állandó 24 órás rendelkezésre állással. A saját szervizmegoldás biztonságos, költséghatékony és biztosítani tudja az üzletmenet folytonossági elvárásokat.

Az alkalmazott Üzletmenet folytonossági megoldás a tartalék telephelyen csak csökkentett kapacitást biztosít, ha a központi telephely teljes egészében megsemmisül, ennek előfordulási valószínűségét és kockázatát a Megrendelőnek is mérlegelnie szükséges.

szechenyi.jpg

© DRESCHER Magyarországi Direct Mailing Kft.

 • LinkedIn Basic Black